+ Konu Cevaplama Paneli
Toplam 10 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: ALGORÝTMA NASIL ÖÐRENÝLÝR

Tecrübe Puaný
    0

Slm arkadaþlar algortima öðrenmek istiyorum ama nerden nasýl baþlayacaðýmý bilmiyorum kimsed eyardým da etmiyor sizce nasýl baþlamalýyým nerden ne yapmalýyým
    Her zaman özgün yazýlýmlar için....

Tecrübe Puaný
    8

bu konu algoritma forumunda bir çok kez tartýþýldý.

þöyle bir arama yaprsan detaylý bilgiler bulabilirsin.

bir de ufaktan ufaktan program yazmaya baþlayarak
    algoritma önerebilirsin.

mesela asal sayý bulma ya da verilen br sayýnýn
    rakamlarýnýn toplamýný bulma gibi algoritmalarý
    inceleyerek sen de benzer algoritmalar oluþturabilirsin

kolay gelsin
    Zafer YAVUZ
    CETURK Algoritma ve Görüntü Ýþleme Forum Sorumlusu

Tecrübe Puaný
    0

Algoritma demek aslýnda kabaca iþlem sýrasý demek.
    Mesela sana basit bir çay içme algoritmasý yazayým:
    1)oturduðun yerden kalk
    2)mutfaða git
    3)çaydanlýðý kontrol et çay varsa ve sýcaksa
    3.1)bir bardak bul
    3.2)çay doldur
    3.3)þeker at
    3.4)karýþtýr
    3.5)iç
    4)eðer 3.sýradaki þart saðlanmamýþsa(yani çay yoksa ve soðuksa)
    5)çay demleme altyordamýný çaðýr(çay demleme fonksiyonu olsun bu)
    6)tekrar 3.satýra git

Tabi bu senin anlaman için çok basit ve ilkel birþey. Ama hayatýndaki birçok aktiviteyi beynin bu þekilde iþliyor zaten. Program yazarken bu en doðru ve en kýsa yolu uygulamak için düþün. Baþlangýç için bu yeterli. Sonra program yazma konusunda biraz birþeyler kazandýktan sonra hazýr bazý algoritma þekilleri vardýr mesela bubble sort(bir sýralama algoritmasý) gibi bunlarý araþtýr ve uygulamaya çalýþ.. Sonra sanýyorum algoritma konusunu halletmiþ olursun
    Kolay gelsin

Algoritma zamanla oturacak bir kavram, bence de öncelikle küçük problemlerden baþla ve çözmeye çalýþ,ayný problemi daha iyi nasýl çözebilirim diye düþünebilirsin,tabi seçtiðin programlama dilinin biraz önemi var çünkü o dilin özellikleri algortimanýn uygulanabilirliðine etki eder.Benim ilk öðrendiðim dil C idi ve bana algoritma mantýðýný öðreten bir dildi ve bunun için deitelin C/C++ kitabýndan çalýþmýþtým,ama sen daha iyi bir dil seçebilirsin
    kolay gelsin,bi an önce çalýþmalara baþla

Tecrübe Puaný
    8

Alýntý Mustafa YILMAZ Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Algoritma demek aslýnda kabaca iþlem sýrasý demek.
    Mesela sana basit bir çay içme algoritmasý yazayým:
    1)oturduðun yerden kalk
    2)mutfaða git
    3)çaydanlýðý kontrol et çay varsa ve sýcaksa
    3.1)bir bardak bul
    3.2)çay doldur
    3.3)þeker at
    3.4)karýþtýr
    3.5)iç
    4)eðer 3.sýradaki þart saðlanmamýþsa(yani çay yoksa ve soðuksa)
    5)çay demleme altyordamýný çaðýr(çay demleme fonksiyonu olsun bu)
    6)tekrar 3.satýra git

Tabi bu senin anlaman için çok basit ve ilkel birþey. Ama hayatýndaki birçok aktiviteyi beynin bu þekilde iþliyor zaten. Program yazarken bu en doðru ve en kýsa yolu uygulamak için düþün. Baþlangýç için bu yeterli. Sonra program yazma konusunda biraz birþeyler kazandýktan sonra hazýr bazý algoritma þekilleri vardýr mesela bubble sort(bir sýralama algoritmasý) gibi bunlarý araþtýr ve uygulamaya çalýþ.. Sonra sanýyorum algoritma konusunu halletmiþ olursun
    Kolay gelsin
    Merhaba arkadaþlar;
    Mustafa YILMAZ'ýn burada algoritma olarak yazdýðý aslýnda pseudocode olarak geçen sözde kod'dur. Algoritma biraz daha farklýdýr. Aslýnda böyle birçok kez bunlar birbirinin yerine kullanýlýr. Ýkisinde de amacýmýz ayný olduðu için pek sorun çýkmýyor. Bence iyi bir algoritma kitabý alabilirsin. Türkçe veya ingilizce piyasada birçok kitap mevcut. Ýsim vermekten kaçýnýyorum çünkü kitaplarý kendiniz inceleyerek daha iyi sonuç alacaðýnýzý düþünüyorum.
    iyi çalýþmalar...

Tecrübe Puaný
    0

zaten bu ilkel hali diye belirtmiþtim. Sadece algoritma ritm mantýðý konusunda akýlda canlanmasý için o örneði verdim. O ara kendime çay dolduracaktým onun için o geldi aklýma
    Kitap konusunda da katýlýyorum sana herkesin anlayabileceði eþikler farklý farklý ve kitaplarda da bu eþik deðerleri deðiþken. Yani þu kitap çok iyi dense bile seviyenin altýnda kalabilir üstünde olabilir hevesini kýrar. En iyisi inceleyerek alman
    CETURK Muðla Üniversitesi Temsilcisi

Mustafa Yýlmaz
    Kiþisel Blog

Tecrübe Puaný
    5

Alýntý burakkk Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Merhaba arkadaþlar;
    Mustafa YILMAZ'ýn burada algoritma olarak yazdýðý aslýnda pseudocode olarak geçen sözde kod'dur. Algoritma biraz daha farklýdýr. Aslýnda böyle birçok kez bunlar birbirinin yerine kullanýlýr. Ýkisinde de amacýmýz ayný olduðu için pek sorun çýkmýyor. Bence iyi bir algoritma kitabý alabilirsin. Türkçe veya ingilizce piyasada birçok kitap mevcut. Ýsim vermekten kaçýnýyorum çünkü kitaplarý kendiniz inceleyerek daha iyi sonuç alacaðýnýzý düþünüyorum.
    iyi çalýþmalar...
    yani pseudo code algoritma deðil?

Belli bir durumdan baþlayarak sonlu sayýda adýmda belli bir sonucu elde etmenin yöntemini tarif eden iyi tanýmlanmýþ (well-defined) kurallar kümesine algoritma denir..
    BezeLyE the BakLagiL

Tecrübe Puaný
    8

Algoritma : Belli bir problemi çözmek için uygulanan iþlem adýmlarý ya da kullanýlan formüllerdir.
    Zafer YAVUZ
    CETURK Algoritma ve Görüntü Ýþleme Forum Sorumlusu

Tecrübe Puaný
    0

Mustafa Eker'in, Algoritmayý Anlamak diye bir kitabý var. Yaklaþýk yarým saat göz gezdirdim. Ýnceledim. Eðer bulabilirsen tavsiyen o kitabý okumandýr.

Onun dýþýnda Algoritma'yý anlamak için bence yukarda da arkadaþlarýn belirttiði için kelimelerle günlük hayatta yaptýðýn bir iþi adýmlamaya çalýþman. Bir robot'un bir çayý nasýl demleyip sofraya sunabileceðini düþün ve bunu kaðýt üstünde adým adým alt alta yaz. Bu ve buna benzer Algoritmalar kurarsan mantýðýný anlarsýn.

Sonrasýnda ise matematik teki deðiþkenler diziler ve bunlarýn atamalarý nasýl oluyor onlarý bir kaðýda yaz. Sonra yine matematikte Toplam, Çarpým ve Ýntegral gibi Fonksiyonlarýmýz nasýl kullanýyor onlarýn çalýþma mantýðýný tekrar kafanda kur.

Bu iþlemleri yaptýktan sonra kod'a geçersen eðer çok daha rahat anlayabileceðini düþünüyorum... Bu konuda bayaðý bir kafa yordum ve hala daha düþünüyorum...

Tecrübe Puaný
    0

Alýntý ferhat_80 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Slm arkadaþlar algortima öðrenmek istiyorum ama nerden nasýl baþlayacaðýmý bilmiyorum kimsed eyardým da etmiyor sizce nasýl baþlamalýyým nerden ne yapmalýyým
    http://www.cagataycebi.com/programmi...ramming_1.html linkten dersleri takip et ve bulursan c & C++ kitabý var deitel&deitel'in oda ii bir kitap.

+ Konu Cevaplama Paneli