Series 40 3rd edition FuturePack 2 işletim sistemine sahip Nokia6300 telefonuna yazılım eklemek istiyorum. VisualStudio 2008 smart device project açarak gerçekleştirebilirmiyim? Yoksa javaMe mi kullanmam gerekecek?
Series 40 3rd edition FuturePack 2 işletim sistemine sahip Nokia6300 telefonuna yazılım eklemek istiyorum. VisualStudio 2008 smart device project açarak gerçekleştirebilirmiyim? Yoksa javaMe mi kullanmam gerekecek?
Konu ErdincErdogan tarafından (25.08.2009 Saat 12:52 ) değiştirilmiştir.
Visual studio ile Windows Mobile işletim sistemi için uygulama geliştirebilirsiniz sadece.
Symbian için Eclipse kullanarak geliştirebilirsiniz.
Öncelikle www.eclipse.org adresinden Eclipse'yi ve Nokia'nın sitesinden de S40 SDK'sini indirmeniz gerekiyor.
SDK'yi Eclipse'ye kurmak ve yapılandırmak için gerekli dökümantasyonu da yine nokia.com'da bulabilirsiniz.
Nokia'da şuanda değişik bir Eclipse versiyonu olan Carbide.++ ile ilgili bilgiler olması lazım yanılmıyorsam. Carbide'yi ve gerekli sdk'ları Nokia'da bulabilirsin ancak Symbian ortamı yeni başlayanlar için kolay kolay üstesinden gelinebilecek bir ortam olmayabilir.
Modifiye C++ ve kötü bir dökümantasyonla uğraşmak zorunda kalacaksın.
Ben bunun yerine J2ME'yi tavsiye ederim.Yapabileceklerin Symbian'a göre kısıtlı gibi görünse de bence başlangıç için birebir.
Bookmarks