Merhaba arkadaşlar ListView deki bir elemanın position ı vasıtasıyla yada herhangi bir yolla id sine nasıl ulaşabilirim? Şimdiden teşekkürler..
Merhaba arkadaşlar ListView deki bir elemanın position ı vasıtasıyla yada herhangi bir yolla id sine nasıl ulaşabilirim? Şimdiden teşekkürler..
ID sini bir ArrayList te sakladığınızı varsayarsam,
ListView deki bir item a tıklandığında, Id sine
ArrayListAdi.get(position) şeklinde ulaşabilirsiniz.
Ben o ID sini ArrayList te saklama olayını yapamadım aslında hocam ama teşekkürler cevap için![]()
Peki ListView verisini nasıl dolduruyorsunuz. Kodu yazar mısınız
bizim abBilisim2012 de yaptığımız coğrafya projesine benzeterek bir uygulama yazmaya çalışıyorum hocam. gazete,dergi,yazar TabSpec leri var. coğrafya uygulamasında hep wikipedia adresine gidiyorduk ama bunda sectiğimiz gazeteye göre farklı adrese gitmemiz lazım ben bu kısmı yapamadım.Mesela haberturk gazetesine tıkladık if(tiklananbuton ==?)
? işareti yerine ne yazmam gerektiğini bilemedim.
alGazete = new ArrayList<String>();
alGazete = GetGazeteList();
ArrayList<String> GetGazeteList() metodu içindede
ArrayList<String> gazeteler = new ArrayList<String>(); diye ArrayList tanımladım
gazeteler.add("haberturk");
gazeteler.add("hurriyet"); gibi eklemeye başladım
inşallah anlatabilmişimdir hocam
Merhaba Fatih Anladım;
alGazete ArrayListinde Gazete isimlerini tutuyorsun.
Başka bir ArrayListte'de bu gazetelerin linklerini tut.
alGazeteLink gibi...
alGazete.Add("Milliyet");
alGazeteLink.Add("http://www.milliyet.com.tr");
gibi.
ListView'e alGazete yi bağlarsın.
ListView'de bir item a tıklandığında, ( gazete seçilmiş oluyor) biz gider tıklanan item ın position bilgisi ile alGazeteLink'teki linki alırız.
AB2012'de yaptığımız telefon defteri uygulamasında isimleri listeliyorduk. tıklandığında ID sini alıyorduk.. İnceleyebilirsin.Kod:@Override protected void onListItemClick(ListView l, View v, int position, long id) { // TODO Auto-generated method stub super.onListItemClick(l, v, position, id); String url= alGazeteLink.get(position); }
http://www.ceturk.com/ab/4/AbTelefonDefteri.rar
Tamam hocam anladım çok teşekkür ederim.
Bookmarks